Першість Полтавщини - 08-05-2010, 02:05 - sasa 253

Закономірний мир на \”Лтаві\”

Закономірний мир на \”Лтаві\”


altДЮФШ «Ворскла» (Полтава) – «Колос» (Кобеляки) — 0:0

Арбітр: Денис Сердюк (Полтава)
Асистенти: Олександр Матяш (Полтава), Оксана Єрмакова (Полтава)
Полтава: Яковченко, О.Зоря, Папірний, Радченко, Пустовит, Шмиголь, Храмов, Баранник (С.Зоря, 68), Марусич (к), Потапенко, Абазов (Яременко, 46)
Запасний: Корсун
Кобеляки: Сидорець, Михайлик, Волочай, Колінько, Ісаєнко, Рєдчиц (Вовченко, 70), Міщенко, Лупінос (к), Маньківський, Бажан (Пащенко, 92), Кононенко (Я.Ломаков, 85)
Попередження: О.Зоря (52)
5 травня 2010 року. Крутий берег. Стадіон «Лтава». +26 градусів. 50 глядачів.
Юнаки – -:+

Підопічні Вадима Касимова в домашньому поєдинку проти кобеляцького «Колоса» мусили довести своїм уболівальникам,що їхня поразка в Дмитрівці від місцевих «колосят» – безглузда випадковість.

Початок матчу пройшов у розвідці. На 6-й хвилині поряд зі штрафною захисники господарів порушили правила проти форварда «Колоса» Ігоря Кононенка. Розіграли штрафний гості вкрай невдало, що дало змогу ворсклянам перейти в швидкісну контратаку. Оборонці полтавців відібрали м’яч у Бажана. Двоходівка Шмиголь – Зорю закінчилася навісом до штрафного майданчику, де спочатку Потапенко (в падінні головою), а потім Зоря не змогли поцілили у площину воріт Сидорця. Від ноги Редчица м’яч полетів на кутовий.

altУперше по справжньому голкіпер «Колоса» вступив в гру через хвилину. В дуелі за верховий м’яч із Марусичем Павло вийшов переможцем. На 12-й хвилині господарі поля небезпечно подавали кутовий, проте удар Марусича виявився неточним. Минає 5 хвилин – і знову у володіннях «біло-зелених» спекотно. Цього разу Пустовит запустив м’яча вище воріт.

Після цього «Колос» нарешті прокинувся та створив перший гольовий момент. Небезпечно пробивав Ігор Кононенко. М’яч після його удару пролетів поряд зі стійкою.

На 36-й хвилині провал у центрі оборони «Колоса» повинен був перетворюватися в гол, але в останню мить Михайлик вибив смугастого на кутовий. До перерви команди мали ще декілька моментів, аби відзначитися, однак рахунок не змінився.
Другий тайм став продовженням другого. Було багато боротьби в центрі поля, швидкі атаки, гольові моменти, але не було головного – голів. 59-а хвилина могла стати «гольовою». Олег Баранник із гострого кута завдавав удару – м’яч пролетів у декількох сентиментів від стійки воріт.
За дві хвилини «Колос» створив найреальніший момент у матчі. Відбивши чергову атаку господарів поля, «колосята» контратакували. Сергій Ісаєнко зробив навіс «на пів поля» прямо на Олега Бажана. Форвард гостей прорвався по правому флангу, обіграв Олексія Зорю та побіг на побачення віч-на-віч з Яковченком. Не зближаючись з голкіпером Олег завдав удару – «ворсклян» рятує голкіпер. На добиванні нікого не було… Вийшовши на заміну у складі «Ворскли» Сергій Зоря на 78-й хвилині мав шанс забити, але з близької відстані влучив у голкіпера.

altОстанній момент в зустрічі створили господарі поля на 81-й хвилині. Але ж який! Відбивши одну з останніх атак господарів, футболісті «Колоса» відбили м’яч в поле. «Смугастого» прийняв Радченко, і довго не роздумуючи з усієї сили б’є по воротам. М’яч після його удару спочатку «цілує» поперчину, а потім вдаряється об землю перед лінію воріт. На добиванні хтось з гравців «Ворскли» поцілив у дальню стійку воріт, але боковий арбітр Оксана Єрмакова зафіксувала офсайд «в момент удару».
Момент з ударом у поперечину мені чимось нагадав один із пам’ятних миттєвостей фіналу Чемпіонату Світу 1966 року, якому збірна Англії грала з ФРН. Тоді на 11 хвилині додаткового часу центрфорвард англійців Джеффрі Херст пробив з близької дистанції після пасу Алана Болла. М\’яч потрапив у нижню частину поперечини, відскочив вниз, ударився об лінію воріт (або трохи перетнув лінію) і був винесений з лінії. Арбітр матчу Готтфрід Дінст не був упевнений у трактуванні епізоду і звернувся за порадою до лайнсмена Тофіка Бахрамова, який підтвердив , що гол був. Після невербального спілкування арбітра і лайнсмена (вони не говорили однією мовою), швейцарський арбітр зарахував гол англійців. Глядачі на трибунах і 400 мільйонів телеглядачів розділилися на два табори, сперечаючись про те, чи був гол чи ні. Однак у нас зараз була зовсім інша ситуація,та ще й офсайд.

Наприкінці зустрічі голкіпер «Колоса» Павло Сидорець в одному із епізодів отримав травму руки, але матч продовжив. Сподіваюся, що до наступної гри проти ФК«Миргород» (16 травня) він повністю відновиться. 0:0 – закономірний мир на «Лтаві».

Олег ДУБИНА

Погода